BISZKOPT Z GALARETKĄ I OWOCAMI

Szybki i apetyczny placek 

 

Składniki:

4 jajka
1 szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Owoce: maliny, borówki i truskawki
Galaretka
Krem tortowy

Przygotowanie:

Białko z jajek ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i kolejno ubite żółtka.
Następnie dodajemy mąkę przesianą razem z proszkiem i delikatnie mieszamy.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 min.
Czekamy aż się biszkopt zarumieni.

Krem tortowy (można kupić gotowy lub zrobić samemu) wykładamy na ostudzony biszkopt, a na nim rozrzucamy owoce: maliny, borówki i truskawki.

Przygotowujemy galaretkę i gdy zacznie się ściągać zalewamy nią całość blachy.

Wkładamy do lodówki na godzinkę.

Voilà! GOTOWE!!!

1

Be first to comment