CYNAMON

Każda z nas zna tę aromatyczna przyprawę. Jest doskonała jako dodatek do ciast, dań z ryżem oraz słodkich napojów.

Cynamon w laskach dodaje się m.in. do kompotów, soków owocowych,win.

Czy wiecie, że pomaga zachować nam zdrowie ?!

Cynamon wybitnie reguluje stężenie cukru we krwi – działa podobnie jak insulina. Zwiększa metabolizm glukozy nawet 20-krotnie!

Przyprawa ta może przeciwdziałać cukrzycy tupu II, jednakże osoby chorujące na cukrzycę powinny skonsultować z lekarzem przyjmowanie tera dawek cynamonu.
Ma działanie przeciwwirusowe i przeciwgrzybiczne, reguluje poziom złego cholesterolu LDL. Działa silnie antybakteryjnie, może spowalniać rozrost komórek nowotworowych. Ponadto jest silnym antyoksydantem i chyba najlepszą, naturalna odzywka dla skóry – szczególnie w przypadku zmian atopowych i trądzikowych.
Starta kora drzewa cynamonowego łagodzi także dolegliwości trawienne i zapobiega nudnościom, wzdęciom i biegunkom.

„Cynamonujcie” na zdrowie!!!

 

 

Be first to comment