Nalewka na trawienie z imbiru i suszonych daktyli.

Tak, jak obiecałam pierwszy przepis z użyciem imbiru…będzie ich więcej 🙂

 

 

Nalewka na trawienie z imbiru i suszonych daktyli.

Składniki:

2/3 korzenia imbiru,

1/3 ekologicznych suszonych daktyli,

dobrej jakości wódka,

duży słoik z nakrętką.

Do słoja wkładamy na przemian pokrojony na duże kawałki imbir i daktyle w całości. Powinny wypełnić cały słój. Zalewamy wszystko wódką, tak, aby przykryła całość składników i zakręcamy. Odstawiamy na minimum 3 tygodnie. Nalewka jest im starsza tym lepsza, można ją przechowywać nawet do dwóch lat. Pijemy mały kieliszek po jedzeniu (ok. 3 łyżki stołowe). Nalewka ta jest również doskonała przy przemarznięciu.

Zdrówko!!! 😉

 

Be first to comment